• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
VIDEÓ: Tesla mátrix LED lámpa: Az egy dolog hogy a falra írogat, de elérhető mikor lesz?!?!
VIDEÓ: Tesla mátrix LED lámpa: Az egy dolog hogy a falra írogat, de elérhető mikor lesz?!?!

Kozári Balázs Attila
Kozári Balázs Attila

Nyílt nap volt bizony a berlini Gigafactory gyárban, ahol a Tesla egy aranyos, és brutálisan látványos Easter eggel kedveskedett a látogatóknak: egy Model Y orra Teslás fényjátékot vetített a falra.

Hogyan?

Ez az egész kizárólag akkor lehetséges, ha a kiállított orr részben mátrix rendszerű fényszórók vannak, amiknek a működési elve, a különböző fényszóró elemeket külön történő szabályozás.

Régóta nem titok, sőt, konkrét tény, hogy a 2021-es Teslákban benne van az új mátrix LED fényszóró hardvere.

Viszont azt, hogy ezek különleges képességei miért nincsenek szoftveresen bekapcsolva, az egy hatalmas talány. Mától viszont még érdekesebb a helyzet.

Akkor mire várunk?

Bérczi Balázs, a TeslaMaster tesztelte januárban a Model 3-mat, ennek során pedig kitért a fényszórókra. Kétség sem fér hozzá: a hardver ott van, és brilliáns.

Nem csak ő jött erre rá, hanem elég sok felhasználó nyomozott még, és a legtöbben megosztották az eredményeket Twitteren. Ezekből többek között az is kiderül, hogy a XCERTV kód alapján adaptív lámpákról beszélünk, kanyarkövető funkcióval.

Ezek után mindenkiben fölmerül a kérdés, hogy mire várunk, és miért. Hát, nem tudjuk. De reménykedhetünk, ugyanis a Giga Berlines trükk után valószínű, hogy a Teslánál napirenden van a kérdés, így talán már nem kell annyit várnia a tulajdonosoknak a menő adaptív funkciók használatához.

Hirdetés

Borítókép: TeslaMaster YouTube csatorna
Tags :
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások