• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
Ha Tesla Cybertruckot vennél idehaza, van egy rossz hírünk
Ha Tesla Cybertruckot vennél idehaza, van egy rossz hírünk

eAutósok.hu

Európában viszont úgy néz ki nem lehet majd Cybertruckkal közlekedni, ugyanis nem lehet majd forgalomba helyezni, mivel nem felel meg az itteni előírásoknak, és egyelőre úgy tűnik, hogy átalakítás után sem fog.

Ugyanis a Cybertruck élei nem kompatibilisek az európai szabályokkal. Felmerült a kérdés, hogy áthidalható-e a probléma a típus átalakításával, de sajnos erre nincs mód.

Hirdetés

A Cybertruck 1,4 milliméter vastag, rozsdamentes acél paneljeinek éleit nem lehet olyan mértékben lekerekíteni, amit az itteni szabályok megkövetelnének. A holland Top Gearnek a Tesla vezető mérnöke, Lars Moravy nyilatkozott az ügyben, aki elmondta, hogy az Európában elvárt, 3,2 milliméteres lekerekítést nem tudják megoldani, az autó felépítése fizikailag nem teszi ezt lehetővé.

Bár a gyalogosvédelem után ez már tulajdonképpen irreleváns, a Cybertruck tömegével is gond lenne. A 3,1 tonnás saját tömeg ugyan még nem feszegetné elméletben a B kategóriás jogosítvány határait, 400 kilónál jóval nagyobb a szögletes Tesla terhelhetősége, így már biztosan túllógna a 3,5 tonnás megengedett össztömegen. – írta meg a Totalcar.

Az áthidalhatatlannak tűnő akadályokat tovább árnyalja, hogy míg az Egyesült Államokban hatalmas a pickupok piaca, Európában jóval kevesebb fogyna belőle, így a Tesla számára sem olyan fontos piac az itteni.

KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások