• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
Megnyílt a Factory ZERO, indul az elektromos Hummer sorozatgyártása
Megnyílt a Factory ZERO, indul az elektromos Hummer sorozatgyártása

Kozári Balázs Attila
Kozári Balázs Attila

Megnyílt a 2,2 milliárd dollárból elektromos autógyárrá átépített Factory ZERO létesítmény November 17-én. A beruházás nem egész két évig tartott, az új üzem pedig legfontosabb helyszínévé válik majd a General Motors “nullázó” missziójának.

Mint a neve is utal rá, ennek során a vállalat nullára szeretné csökkenteni az autók károsanyag kibocsátásán kívül a közúti balesetek számát, valamint a dugókat is.

A megnyitó ünnepségen a gyár dolgozóin és egyéb alkalmazottakon kívül részt vett Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója, illetve Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is. Biden az elektromos GMC Hummer EV pickupot le is tesztelte egy próbakörön.

Joe Biden Amerikai elnök kipróbálja a GMC Hummer EV pickupot

Az üzem első sorozatban gyártott modellje a fent említett Hummer EV lesz, amelyből az előszériás modellek már ősz óta sorban hagyják el a gyártósort, de mostantól ezeket a sorozatgyártású modellek is követik. Aki előrendelte az autót, a tervek szerint év vége előtt már bele is ülhet.

Hirdetés
A GMC Hummer EV a gyártósoron

Ezt követően egyéb modellekkel bővül a paletta, a 2200 főnek munkát adó gyárban fog készülni az elektromos Hummer SUV változata, a Chevrolet Silverado EV, illetve az önvezető Cruise Origin kisbusz. Ezen modellek közös padlólemeze az Ultium, erre és a hozzá tartozó akksira épül a felsoroltak közül mindegyik autó.

GMC Hummer EV pickup
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások