• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
Nagy változás a Teslánál: emiatt bocsátják el alkalmazottaik egy részét
Nagy változás a Teslánál: emiatt bocsátják el alkalmazottaik egy részét

eAutósok.hu

Nyereségszerzés céljával elbocsátja dolgozói egy részét a Tesla.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a napokban posztolta Twitterre a hírt, miszerint a vállalat szervezeti struktúrája nagy átalakításokon megy majd keresztül a közeljövőben.

Mivel a Tesla az elmúlt években ütemesen növekedett, jelentősen fejlődött, néhány pozíció duplikálódott, amelyek most feleslegessé váltak a vállalati működésben.

A vezérigazgató kiemelte: nehezükre esett meghozni a döntést, ugyanakkor költségcsökkentési szempontól mégis arra jutottak, hogy a vállalati dolgozók körülbelül 9 százalékától búcsút kell venniük.

Az elbocsátásokat igyekeznek úgy intézni, hogy ez a Model 3 gyártását egyáltalán ne hátráltassa. Ehhez pedig az is hozzá tartozik, hogy a gyártósoron dolgozók közül senkitől nem kell megválniuk.

Az igazgató azzal indokolta bejelentését, hogy a már majdnem 15 éve piaci szereplő Tesla még sosem tudott nyereséges évet a háta mögött. Ám sikeresebb lenne missziójuk a fenntarthatóság közvetítésében, ha végre bizonyíthatnák, hogy fenntarthatósággal is lehet nyereségesen működni.

Forrás: http://www.blikk.hu/auto/nagy-valtozas-a-teslanal-emiatt-bocsatjak-el-alkalmazottaik-egy-reszet/9vmwdct
Hozzászólok a Facebookon
Tags :
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások