• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
Többen mondják le Tesla Model 3 rendelésüket, mint ahány új megrendelés érkezik
Többen mondják le Tesla Model 3 rendelésüket, mint ahány új megrendelés érkezik

eAutósok.hu

Az elmúlt hetekben már többen mondták vissza Tesla Model 3 megrendelésüket, mint ahányan befizettek Elon Musk autógyárának sok nehézséggel készülő modelljére.

Pedig elvben a Tesla végre kellő mennyiségben képes legyártani a kocsit, amire viszont még így is alsó hangon is hónapokat kell várni, az alapmodellre befizetők pedig talán 2020-ban megkaphatják a kocsijukat.

Rajvindra Gill, a Needham & Co. elemzője szerint a megrendelések visszamondása mögött két dolog állhat:

  • az egyik, hogy az alaptípus még mindig elérhetetlen;
  • a másik, hogy sok megrendelő már kifutott a 7500 dolláros adókeret lehívhatóságának határidejéből.

Gill elemzése szerint a megrendelések 24 százalékát mondták vissza. Elemzése alapján a Tesla többi modellje iránt is visszaesett a kereslet,

“kiábrándítónak” mondta a Model S és a Model X eladási statisztikáit. Szerinte ennek részben az elektromosautókínálat felfutása, a megnövekedett verseny is az oka.

Gill ez alapján úgy véli, hogy bár a Tesla árfolyama 16 százalékot esett a 2017-es csúcs óta, a cég még így is túlértékelt, különös tekintettel “fenntarthatatlannak” tűnő üzleti modelljére. Szerinte a cég 2020-ig hatmilliárd dollárt lesz kénytelen költeni. (Via CNN)

Forrás: https://444.hu/2018/07/21/most-mar-tobben-mondjak-le-tesla-model-3-rendelesuket-mint-ahany-uj-megrendeles-erkezik

Hozzászólok a Facebookon
Tags :
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások