• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
Itt az újabb ígéret: 600 új e-töltőt telepítenek idén Magyarországon
Itt az újabb ígéret: 600 új e-töltőt telepítenek idén Magyarországon

eAutósok.hu

Idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – mondta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán. – írja a portfolio.hu

Elmondása szerint jelenleg 300 töltőállomás működik az országban, ahol az elektromos autóval rendelkezők feltölthetik járműveiket.

A hazai elektromos autó flotta jelentősen bővült az elmúlt években, ugyanakkor a valódi áttöréshez továbbra is hiányzik a megfelelő infrastruktúra. A tavalyi év végéig mintegy 1898 tisztán elektromos autó kaphatott forgalmi engedélyt Magyarországon, összesen pedig 4102 darab zöld rendszámot adtak ki, amelyben azonban a tiszta gázüzemű- és hibrid autók is benne foglaltatnak a Villanyautosok.hu adatai szerint.

Az utóbbi időszakban számos társaság telepített elektromos töltőállomásokat Magyarországon, illetve jelentett be további, erre vonatkozó terveket. A Főtaxi, az E.On, a Szekszárdi Vagyonkezelő, az ELMŰ, az EU-Solar, az NKM Mobilitás, az e-Mobi, az MVM Partner és az Emobility-Solitions mellett legutóbb a Mol közölt újabb részleteket ezirányú terveiről.

Ezek szerint hamarosan újabb 11 villámtöltő állhat szolgálatba annak az EU-s projektnek köszönhetően, amelyet a Mol és több, vele egy konzorciumba tömörülő cég nyert el tavaly.

A terv szerint a program keretében Magyarországra 54 villámtöltő és 5 ultranagy teljesítményű töltő kerül.

Forrás: https://m.portfolio.hu/vallalatok/itt-az-ujabb-igeret-600-uj-e-toltot-telepitenek-iden-magyarorszagon.292742.html
Borítókép illusztráció: http://energiaoldal.hu/az-elmu-e-mobility-network-kezdemenyezese/

Hozzászólok a Facebookon
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások