• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
A Volkswagen felfüggesztette zöldebb autóinak eladását
A Volkswagen felfüggesztette zöldebb autóinak eladását

eAutósok.hu

Megakadt a Volkswagennél az elektromos, a hibrid és a gázüzemű autók értékesítése.

A Welt am Sonntag című német lap vasárnap számolt be arról, hogy a Volkswagen az új emissziós normákra készülés hevében fel kellett függessze a környezetre kevésbé káros autóinak eladását. – írja az autonavigator.hu

Elektromos autóinak szállítását csak jövőre ígéri a Volkswagen, a hibridek pedig, mint például a Golf GTE, Németországban és hazánkban sem rendelhetőek már, a hazai konfigurátorból is hiányoznak.

Döbbenetes a hír, de igaz, miként arról az MTI beszámolt, a Volkswagennél a Welt am Sonntag lapnak azt mondták, hogy hibrid meghajtású és gázüzemű kocsikra már rendeléseket sem vesznek fel, és elektromos autókat is legkorábban 2019 elejétől tudnak majd ismét szállítani. A gondot az okozza, hogy nincs elég mérőállomás és szakember az új, WLTP szabványnak megfelelő és idén szeptembertől elvárt típusengedélyek kiváltásához. Az elektromos, a hibrid és a gázüzemű modellek pedig a hagyományos meghajtású kocsiknál kevésbé kelendőek, ezért éppen ezeket a környezetbarát modelleket kellett hátra sorolni.

A VW-nak nagyjából 260 modellvariációt kell levizsgáztatnia és engedélyeztetnie. A névadó Volkswagen márka esetében még csak 4 modellhez, az Audinál 7 modellhez szerezték meg az engedélyt. Így a VW áll a leggyengébben a német autógyártók közül – emelte ki a Welt am Sonntag, hozzátéve, hogy a BMW-nél és a Mercedesnél egyaránt száznál is több modellt vizsgáztattak le. Arról pedig nemrégiben számoltunk be, hogy az Opel például egészen jól áll.

A társaságnál arra számítottak, hogy jobban sikerül az átállás – mondta a lapnak Herbert Diess vezérigazgató. Szerinte a politikai döntéshozók a hibásak, rosszul készítették elő az új szabvány bevezetését, a megszokott két-három év helyett csak másfél évet adtak a gyártóknak a felkészülésre. A Welt am Sonntag szerint viszont ez csak az egyik fő tényező, a Volkswagennél kialakult “káosz” annak is tulajdonítható, hogy a szakembereket lefoglalja a cég 2015-ben kirobbant dízelbotrányából adódó feladat, az érintett modellek motorvezérlő szoftverjének átalakítása.

A beszámoló szerint a Volkswagennél nagyjából 250 ezer új gyártmány halmozódhatott fel, amelyeket nem tudnak értékesíteni, mert nincs meg a szeptembertől kötelező új típusengedély. A társaság már korábban közölte, hogy a készletek halmozódása miatt a második félévben visszafogják a termelést, ami visszavetheti a pénzügyi eredményeket.

Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/nem-vicc-a-volkswagen-felfuggesztette-zoldebb-autoinak-eladasat/
Hozzászólok a Facebookon
KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások