• eAutósok.hu - FeLVILLANYOZ
  • info@eautosok.hu
HÍReK
A fájdalommentes töltés már a jelen! Átjárható Közép-Európa, 500 töltő az évtized közepére: A MOL Plugee sajtóeseményén jártunk!
A fájdalommentes töltés már a jelen! Átjárható Közép-Európa, 500 töltő az évtized közepére: A MOL Plugee sajtóeseményén jártunk!

Kozári Balázs Attila
Kozári Balázs Attila

Szerdán rendezte meg a MOL a saját töltőhálózatuk, a MOL Plugee és a NEXT-E projekt közös sajtóeseményét a vecsési Fő úti MOL benzinkúton. Az eseményre számtalan autós és gazdasági sajtótermék újságíróit meghívták, így elég népes közönség gyűlt össze a benzinkút belső terében, odakint pedig stílusosan sok elektromos autó alkotott katonás sort.

Gyűlnek a villanyautók, kell a sok töltő

Ami szerintem nem újdonság a legtöbb olvasónknak, az az a tény, hogy az elektromos autók iránt egyre nagyobb a kereslet. Ennek számtalan oka van. Ilyen például a folyamatosan dráguló üzemanyag, ami miatt egyre több magyar autósnak indul el a számolás a fejében, és közülük nagyon soknak kiadja a matek a villanyos járgányt. A másik meglepő módon a koronavírus járvány, ami egy tudatosabb, zöldebb, klímatudatosabb irányba mozdította el az embereket.

Egyre több lesz az elektromos autó, ahogyan egyre több gyorsan tölthető, komoly hatótávú modell ára csúszik le használtan, illetve ahogy egyre emelkedik a belsőégésű autók ára az újautó piacon. 

Ennyi autóhoz pedig kell a sok töltő, ez nem kérdés.

“A MOL-csoport 2017-ben csatlakozott a NEXT-E projekthez, amelynek célja egy, a cseh határtól az Adriai- és a Fekete-tengerig kényelmes elektromos autózást lehetővé tevő nemzetközi töltőinfrastruktúra kiépítése volt egy egyedülálló együttműködésben. Konzorciumi partnereivel – E.ON, HEP, Petrol, BMW, Nissan – a régió hat országában, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Romániában összesen 222 gyors, valamint 30 ultragyors elektromos töltőt telepített fő közlekedési útvonalak mentén.” – írja a sajtóanyag. 

Bizony, ez egy könnyedén, kényelmesen átjárható Közép-Európát jelent az e-autósoknak.  Ez pedig már most, 2021-ben is valóság, 2025-re viszont egyenesen álomszerűen jó lesz, az 500db töltőnek köszönhetően.

A most átadott új telepítésekkel együtt 81db töltő üzemel a MOL Plugee hálózatban, ebből 7 gyors-, 68 villám-, 6 pedig ultragyors töltő.

Az összes új töltő elérhető a MOL Plugee applikációból, normál regisztrációs áron 139Ft/kWh-ért az első fél órában, utána pedig 139Ft/kWh + 1Ft/perc-ért. 

Hirdetés

 

Már nem utópia, hanem ez a jelenünk

Ezek a fejlesztések számomra nagyon izgalmasak. Nem csak azért, mert látom körvonalazódni azt a jövőt, amit évekkel ezelőtt elképzeltem, hanem azért is, mert ez sokkal gyorsabban a jelenné válik, mint ahogyan azt sokan gondoltuk. Az ilyen sűrű villámtöltési lehetőség, az egyre dráguló hagyományos autók, az egyre dráguló benzin, és az egyre kevésbé tartós benzinmotorok sok embert el fognak gondolkodtatni az elkövetkező nagyon rövid időben. Ezzel az infrastruktúrával a töltés már nem nyűg, hanem egy gyors és fájdalommentes folyamat, amit ráadásuk egyre kevés kell előre tervezni, ahogyan az autópályák és gyorsforgalmi utak mellett sorra jelennek majd meg a nagy teljesítményű villámtöltők.

Aki most új autó vásárlásán gondolkozik, fontolja meg az elektromos autót, akkor is, ha még nem látja reálisnak, Nagyon gyorsan eljuthatunk egy olyan korba, amikor mindenki számára kiadja majd a matek. 

A MOL Plugee vecsési sajtóeseménye

Ehhez pedig a töltés is egyre kisebb akadályt jelent.

Az összes új töltő elérhető a MOL Plugee applikációból, normál regisztrációs áron 139Ft/kWh-ért az első fél órában, utána pedig 139Ft/kWh + 1Ft/perc-ért.

KÖVeSS Be
Adatvédelmi beállítások